You are here

Euroregió Pirineus Mediterrània

Colaboran:

L'Euroregió Pirineus Mediterrània, nascuda el 29 d'octubre de 2004, és un projecte de cooperació política entre Catalunya, les Illes Balears, Aragó, Languedoc-Roussillon i Midi-Pyrénées.
El nostre objectiu és crear al nord-oest de la Mediterrània un pol de desenvolupament sostenible basat en la innovació i la integració social i econòmica del territori. A més, volem contribuir a la construcció d'una Europa unida, solidària i propera als ciutadans.
Els nostres principals reptes són afirmar-nos com a territori de projectes a escala europea, defensar amb una mateixa veu projectes essencials per al desenvolupament equilibrat i sostenible, millorar la competitivitat internacional tot situant les persones al cor de l'acció i convertir el nostre territori en un pol d'innovació i creixement mitjançant els vincles teixits entre els centres tecnològics, científics i culturals.

L'Agrupació Europea de Cooperació Territorial
Des de l'agost de 2009, la constitució de l'AECT Pirineus Mediterrània, nou instrument jurídic dotat de personalitat pròpia, ajuda l'Euroregió a aconseguir els seus objectius, en particular la cooperació transfronterera, transnacional i interregional, i la cohesió econòmica, social i territorial.
L'Euroregió disposa de tres seus: la direcció tècnica i administrativa a Toulouse, la Secretaria General a Barcelona i la representació davant la Unió Europea a Brussel•les.