You are here

OTRAC

Promotors:

El projecte OTRAC-POCTEFA va arrancar el 2009 per fomentar la cooperació (INTERREG) entre quatre regions pirenaiques, dues espanyoles (Aragó i Catalunya) i dues franceses (Midi-Pyrenées i Languedoc-Roussillon). La idea és la de crear una organització transfronterera que permeti potenciar un desenvolupament sostenible d’una raça, un territori i un producte (la carn de vedella) en aquesta àrea. Aquest projecte té com a objectiu principal estudiar la producció i comercialització d’una raça molt lligada al Pirineu, en regions franceses i espanyoles amb l’objectiu d’intercanviar coneixements i pràctiques procedents de cada regió. Els investigadors del programa de Qualitat de Producte de l’IRTA són els responsables de caracteritzar la qualitat de la carn de vaca dels productes més típics a Aragó, Catalunya, Midi-Pyrénées i Languedoc-Roussillon, així com en estudis de consumidors a cada regió per a determinar l’acceptabilitat dels productes càrnics.

Dades de l'actuació:

Programa/Fons: 
Interreg
Any(s) realització: 
2009
2010
2011
2012
Temàtica: 
Desenvolupament socio-econòmic, formació
Eix temàtic interregional: 
Desenvolupament d'una Organització Transfronterera reproduïble del tipus raça / territori / producte "de la Genetica a la Carn de qualitat" per a un desenvolupament econòmic sostenible en l'Area Pirinenca (model raça bovina Gasconne).
Territori(s) de realització: 
Catalunya, Zaragoza, Huesca, Pyrenees Orientales, Ariège, Haute Garonne, Haute Pyrénées

Socis

Soci 1: 
Universidad de Zaragoza
Soci 2: 
Centro de Investigación y Tecnología Agroalimentaria, Institut de Recerca i Tecnologia Agroalimentàries, Groupe Gascon, Institut d'Elevage, École Nationale de Veterinaire de Toulouse, Chambre Départamentale d'Agriculture Ariège
Cost total del projecte: 
2.128.770,00€
Co-finançador(s): 
FEDER
Subvenció atorgada: 
1.383.700,00€

Altres categories/Projectes de cooperació