You are here

Eurodistricte Saar-Moselle

Promotors:

Eurodistricte Saar-Moselle

Els municipis i les estructures inter-comunals de l’espai Sarrebruck – Moselle Est tenen una llarga tradició de cooperació transfronterera sostinguda per intercanvis i projectes bilaterals.
Gràcies a aquesta experiència, els presidents de la Mancomunitat de municipis  Sarreguemines Confluences, de la Mancomunitat de municipis  Forbach Porte de France, de la Comunitat de Municipis de Freyming-Merlebach i de Stadtverband de Sarrebruck, així com els alcaldes de Sarreguemines, Sarrebruck i Völklingen, han manifestat la seva candidatura per la constitució d’un Eurodistricte, en un correu del 13 d’agost de 2003 adreçat als governs francès i alemany.
El 5 de maig de 2004, els presidents de les inter-comunalitats i els alcaldes de les ciutats principals del Stadtverband de Sarrebruck així com del departament de Moselle, socis al si de l’associació Zukunft SaarMoselle Avenir, han signat una declaració comuna per tal de crear l’Eurodistricte. Aquesta manifestació ha tingut lloc en el marc d’una manifestació important, articulada al voltant d’un casament simbòlic al pont de l’Amistat, entre el municipi alemany de Kleinblittersdorf i el municipi francès de Grosbliederstroff.
Així doncs, els municipis de la regió han respost a la crida del 40è aniversari dels Acords de Karlsruhe i del Tractat de l’Elisi.